srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Vabilo na spletno delavnico Digital twins in Smart Manufacturing

Vabilo na spletno delavnico Digital twins in Smart Manufacturing

Zaposlene ŠC Velenje in ostale, ki jih zanima pametna proizvodnja in simulacije, vabimo na drugo izvedbo spletnega seminarja Digital twins in Smart Manufacturing (Digitalni dvojčki v pametni proizvodnji).

Digitalni dvojček je navidezni simulacijski model, sestavljen iz stroja, robotske celice ali proizvodne linije, ki lahko posnema uporabo in obnašanje resničnega stroja, robotske celice ali proizvodne linije. Digitalni dvojček simulira operacijsko okolje in vse proizvodne procese tako realistično, kot je potrebno. Eden glavnih namenov digitalnih dvojčkov je, da se z njimi lahko simulira delovanje proizvodnega procesa, še preden se kupi draga proizvodna oprema. Z digitalnimi dvojčki lahko različne postavitve in proizvodne procese enostavno preizkusimo, da odstranimo ali zmanjšamo drage fizične prototipe. To ni samo stroškovno učinkovito ampak zmanjšuje tudi tveganje.

Vsebina usposabljanja:

  • Spoznajte, kaj je digitalni dvojček
  • Za kaj je digitalni dvojček koristen?
  • Kdo jih uporablja?
  • Kako se to izvede (v najpreprostejši obliki – od navidezne do fizične oblike)

Seminar bo potekal 8. 2. 2020 in 12. 2. 2020 od 14.00 do 16.00 (celotedenska delavnica), potekal bo v angleškem jeziku; podrobnejše informacije in povezavo za prijavo lahko najdete na naslednji spletni starni: https://talentjourney.si/digital-twins-in-smart-manufacturing/

Seminar poteka v okviru projekta TalentJourney, katerega del je tudi Šolski center Velenje in je za udeležence brezplačen!

Predavatelj: Joonas Kortelainen MSc (Tech), researcher/lecturer, Satakunta University of Applied Sciences

Vljudno vabljeni!

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660