srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Pilotiranje učnih modulov za programe mednarodnega kurikula s področja robotike

Pilotiranje učnih modulov za programe mednarodnega kurikula s področja robotike

V četrtek, 7. oktobra 2021, so bila v okviru projekta TalentJourney izvedena tri spletna pilotiranja učnih modulov s področja robotike. Predstavljena so bila mednarodnemu panelu poslušalcev preko aplikacije MS TEAMS. Po ločenih predstavitvah projektnih partnerjev ISIS Malignani (Italija) in SATAEDU (Finska) je sledila predstavitev Šolskega centra Velenje.

Učitelji šole VET Elektrotehniška in računalniška šola Šolskega centra Velenje so obravnavali teme namestitve in zagona računalniške omrežne opreme robota in IIoT ter vzdrževanja aplikacij, servisiranja robotske in računalniške omrežne opreme. Pilotiranje je zajemalo osnovno razumevanje robotske manipulacije in računalniške omrežne opreme, uporabe robota v robotski celici in uporabe metod oblikovanja robotskih celic, razumevanja osnov SCADA, OPC in zbiranja podatkov.

Najprej je Klemen Zaponšek predstavil robotiko in robotske celice, sledil je Blaž Hleb z osnovami tehnologije avtomatizacije.

V posnetem predavanju je Rok Urbanc predstavil digitalno tehnologijo in telekomunikacije ter IoT pri avtomatizaciji in robotiki.

Klemen Zaponšek je skupaj z Blažem Hlebom demonstriral implementacijo IoT v obstoječemu sistem avtomatizacije Šolskega centra.

Nekaj utrinkov s pilotiranj si lahko ogledate v priloženi galeriji.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660