41. zaključna prireditev gibanja Mladi za razvoj SAŠA regije

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije je imelo v četrtek, 28. marca 2024, v Domu kulture Velenje svečano zaključno prireditev, kjer smo razglasili rezultate ter podelili priznanja in nagrade. Ob 41-letnici gibanja so mladi raziskovalci izdelali 44 raziskovalnih nalog; od tega osnovnošolci 24 in srednješolci 20.

Program je igrivo in hudomušno povezoval Tomaž Hudomalj, ki ga lahko zasledimo na televiziji pri športnih poročilih. Za glasbeno podlago so poskrbele dijakinje umetniške Gimnazije ŠC Velenje: Neža Aubreht, Daša Urlep in Manca Ernst ter komorna zasedba iz Mešanega mladinskega pevskega zbora ŠC Velenje.

Med drugim smo izvedeli tudi, katere naloge bodo udeleženke državnega srečanja (seznam je v prilogi), in tudi, katere so bile najuspešnejše. Tako so med osnovnošolci zlato priznanje prejele
avtorice Ela Cizej, Ajda Čremožnik in Loriana Turnšek za raziskovalno nalogo Instapoezija – njene značilnosti in priljubljenost med osnovnošolci, mentorica je Mojca Cestnik iz OŠ Polzela.

Pri srednješolcih (vsi raziskovalci so dijaki ŠC Velenje) sta bila najboljša in z zlatom nagrajena naslednja avtorja:
-Gimnazijka Nuša Prijević za raziskovalno nalogo Psihološki vidiki žalovanja, mentorica je Nika Kamnik iz Gimnazije ter
-Tin Mustač iz Elektro in računalniške šole za raziskovalno nalogo Naprava za nitno umetnino, mentor je Jože Hrovat iz Šole za strojništvo, geotehniko in okolje.
Pa ne pozabimo še na novega lastnika skulpture Bergmandeljc, to je Uroš Remenih iz Elektro in računalniške šole ŠC Velenje.

Vsem iskrene čestitke.

𝑇𝑗𝑎𝑠̌𝑎 𝐴𝑛𝑑𝑒𝑟𝑙𝑖𝑐̌
𝑘𝑜𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑐𝑎 𝑔𝑖𝑏𝑎𝑛𝑗𝑎 𝑀𝑙𝑎𝑑𝑖 𝑟𝑎𝑧𝑖𝑠𝑘𝑜𝑣𝑎𝑙𝑐𝑖 𝑧𝑎 𝑟𝑎𝑧𝑣𝑜𝑗 𝑆𝐴𝑆̌𝐴 regije

(avtor fotografij: Peter Vrčkovnik)

2024_03_28_MR_podelitev-2
sl_SISlovenian