srssersssdgimvssmicdsd

Zaključna konferenca projekta CIRCLE

Zaključna projektna konferenca projekta Circular Innovation and Resilent City Labs in the Adrion Region (CIRCLE) je potekala 19. decembra preko spletne aplikacije ZOOM.

Na začetku je vodja projekta g. Marco Affronte iz občine Forli (Italija) predstavil projekt in pregled opravljenega dela na njem. Sledila je predstavitev krožnih modelov v ravnanju z odpadki, gospe Evgenie Vogiatzidaki iz DRAXIS Environmental Technologies in gospe Ioanne Kouti iz projektnega partnerja ANATOLIKI SA (obe iz Grčije), ki sta nam pokazali, kako oblikovati Living Lab.

Po odmoru smo se seznanili s podrobnejšimi poročili o delu CIRCLabs-a, vzpostavljenega v času trajanja projekta. Ti so bili razdeljeni po vrstah tokov odpadkov:

  • Industrijska simbioza,
  • Organski odpadki,
  • OEEO in
  • Gradbeni odpadki.

Industrijsko simbiozo je predstavila Adrianna Folli iz podjetja Romagna TECH (Italija). Drugo predstavitev, osredotočeno na organske odpadke, je zastopal g. Slaviša Jelišić iz občine Laktaši (Bosna in Hercegovina). Z elektronskimi in električnimi odpadki so se lotili trije projektni partnerji, g. Branislav Miroslav iz RRA Banat (Srbija), ga. Magdalena Trstenjak iz PI REDEA (Hrvaška) in g. Igor Doler iz Šolskega centra Velenje (Slovenija), ki so vsi delili svoje specifične izkušnje z njihovega specifičnega območja/države. Za zaključek je gospod Vangelis Papadakis iz AIEPLOUS predstavil področje gradbenih odpadkov in odpadkov pri rušenju; osredotočil se na pilotno akcijo, izvedeno na območju zahodne Grčije.

Projekt CIRCLE je delno financirala Evropske komisija preko instrumenta INTERREG ADRION.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660