srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Študijski obisk organizacij za razvoj človeških virov iz Makedonije in Turčije na ŠCV

Študijski obisk organizacij za razvoj človeških virov iz Makedonije in Turčije na ŠCV

Naslov študijskega obiska : VELENJE ECOSYSTEM ON RENEWABLE ENERGY

V sredo, dne 2.3.2022, nas je na MIC-u v spremstvu direktorja MCPZ Janeza Dekleve, obiskala 9 članska delegacija treh institucij iz Makedonije in Turčije.

Namen njihovega študijskega obiska je bil seznaniti jih z našimi primeri dobrih praks in rešitvami, kako zagotoviti ustrezne sistemske, organizacijske in materialne pogoje za razvoj človeških virov glede na potrebe trga dela. Njihov glavni fokus je bil razpoznati, kako slovenski izobraževalni sistem reagira na potrebe trga dela in kakšna je naša odzivnost. V diskusijah so izpostavili pričakovanja, da bi se med organizacijami iz Makedonije in Šolskim centrom Velenje  vzpostavili pogoji za izmenjavo strokovnih izkušenj, saj so že na samem srečanju prepoznali, da so naše rešitve, ki so se uveljavile v slovenskem prostoru zelo primerne tudi za Makedonijo. Ob spremstvu direktorja Šolskega centra Velenje Janka Pogorelčnika, Darka Lihtenekerja in Uroša Lukiča, so si ob zaključku ogledali še laboratorije in delavnice MIC a.

V času obiska v Velenju so kolegi iz Makedonije in Turčije obiskali še SAŠA INKUBATOR, kjer je direktorica inkubatorja Saša Veržej na zelo atraktiven in zanimiv način predstavila vlogo inkubatorja v SAŠA regij, ter vlogo energetske agencije KSSENA, ki jo je predstavil na MIC-u Nejc Jurko.

Zapisal
Uroš Lukič

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660