srssersssdgimvssmicdsd

Strokovno srečanje

torek, 2. 2. 2016, je potekalo v večnamenskem prostoru Medpodjetniškega izobraževalnega centra strokovno srečanje s tehnično predstavitvijo nove generacije digitalnih varilnih aparatov in robotiziranega varjenja. V podjetju DAIHEN VARSTROJ se dobro zavedajo, da je tesno sodelovanje med gospodarstvom in izobraževanjem ključnega pomena za pridobitev kakovostnega strokovnega kadra, saj brez sodelovanja institucij na tem področju strokovni razvoj varilstva in robotizacije ni mogoč. S prenosom inovacij s področja varilstva v izobraževalna okolja želijo predvsem izboljšati kakovost in privlačnost procesov izobraževanj in usposabljanj za tehnične poklice. 

V letu 2015 so izpeljali edinstveno akcijo in 20 izobraževalnim institucijam donirali najsodobnejše varilne izvore Welbee, med njimi tudi Šolskemu centru Velenje (MIC). Welbee aparati so najnovejša generacija inverterskih varilnih izvorov, ki omogočajo številne prednosti na področju ročnega in robotskega varjenja. Na strokovnem srečanju so predstavili tudi nabor ostalih inovativnih rešitev in novosti, ki jih ponujajo na  področju varjenja, rezanja in robotizacije in o njih tudi sproti obveščajo izobraževalne institucije ter širšo strokovno javnost. Prikazali so sistem delovanja Welding in Welder monitoring, ki omogočata popolno kontrolo varilnega procesa in podajata informacije kako, kdaj in kaj se je dogajalo med samim varjenjem in sta v skladu s procesom INDUSTRIJA 4.0. Sledljivost teh podatkov omogoča izboljšanje kakovosti in produktivnosti varilnega procesa. Predstavljena je bila tudi Welbee low spatter funkcija za varjenje tankih pločevin, ki občutno zmanjša obrizge in poveča produktivnost. Funkcija low spatter še posebej pride do izraza ob uporabi robotskega manipulatorja in posebne tehnologije, imenovane „Synchro feed” varjenje. Glavne prednosti omenjene tehnologije so višje hitrosti varjenja, manj obrizgov, višja kakovost varjenja, kontroliran vnos energije in globina uvara tudi ob uporabi čistega CO2 zaščitnega plina.

Ob tej priložnosti sta ŠC Velenje in podjetje DAIHEN VARSTROJ uradno podpisala pogodbo o sodelovanju in se zavezala, da bosta že pred leti stkano vez tesnega sodelovanja tudi v prihodnje nadgrajevala in tako skupaj motivirala, usmerjala in spodbujala izobraževanje bodočih varilcev.

Redke so namreč priložnosti, ko lahko tudi praktično prikažemo tesno sodelovanje med gospodarstvom in izobraževanjem in potrdimo pravilno pot tovrstnega poklicnega izobraževanja.

Dan varjenja 13

Dan varjenja 11

Dan varjenja 8

Dan varjenja 3

Dan varjenja 1

Dan varjenja 14

Dan varjenja 4

Dan varjenja 16

 

 

 

 

 

 

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660