srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Praktično usposabljanje dijakov iz Obrtničke škole Koprivnica

Praktično usposabljanje dijakov iz Obrtničke škole Koprivnica

Na Elektro in računalniški šoli in na Medpodjetniškem izobraževalnem centru gostimo med 13. in 31. marcem 2017 na praktičnem usposabljanju z delom 12 dijakov iz Hrvaške, iz Obrtničke škole iz Koprivnice.

Dijaki, ki se izobražujejo v programih Elektrotehnik in Tehnik računalništva, spoznavajo delo z  inteligentnimi inštalacijami, krmilniki, izvajajo tudi različne električne meritve. Tehniki računalništva pa ob tem izdelujejo še spletne aplikacije in opravljajo različna vzdrževalna dela na računalnikih in računalniškem omrežju.

Hrvaški dijaki so bili vključeni še v različne druge aktivnosti, med drugim so jih naši dijaki turistično vodili po Velenju, ogledali so si Muzej premogovništva Slovenije, se povzpeli na Paški Kozjak, odšli na strokovno ekskurzijo po Ljubljani …

Vsi udeleženci so bili zadovoljni s programom in izvedbo praktičnega usposabljanja, pozitivno pa so ocenili tudi delo učiteljev praktičnega pouka na Medpodjetniškem izobraževalnem centru.

Praktično usposabljanje hrvaških dijakov poteka v okviru projekta mobilnosti Erasmus+, sicer pa z organizacijo mobilnosti nadaljujemo že večletno sodelovanje z Obrtniško šolo Koprivnica.

Zapisal: Miran Papež

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660