srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • FoodConscious: mednarodno srečanje projektnih partnerjev in delavnica za projekt v Velenju

FoodConscious: mednarodno srečanje projektnih partnerjev in delavnica za projekt v Velenju

28. in 29. avgusta 2023 so nas obiskali partnerji #ErasmusPlus projekta #FoodConscious. Mednarodno srečanje predstavnikov projekta s Šolskega centra in predstavnikov iz poljske Varšavske biotehniške univerze (SGGW) in INFODEF-a iz Španije je potekalo na MIC-u, drugi dan srečanja pa smo si ogledali tudi prostore Šole za storitvene dejavnosti ter njihove kuhinje in se odpravili na strokovni ogled kuhinje in menze Gorenja Gostinstvo, kjer so nam predstavili njihove postopke za ravnanje z živilskimi odpadki.

Ponedeljek je bil rezerviran za projektni sestanek in delavnico viharjenja možganov. Preko video konference se nam pridružila tudi predstavnika podjetij TUCEP (Italija) in DIMITRA (Grčija), ki se srečanja žal nista morala udeležiti v živo. Najprej so bile predstavljene in obravnavane dobre prakse in nacionalni ukrepi za zmanjšanje količine odpadkov v gostinskem sektorju iz sodelujočih držav, sledila pa je analiza zbranih zaključkov, kar bo temelj za pripravo izobraževalnih gradiv in smernic za priporočil za ukrepe.

Torek smo pričeli s študijskim obiskom največjega lokalnega gostinskega podjetja #Gorenje Gostinstvo, ki je vključeval ogled in strokovno vodenje po prostorih glavnega podjetja, vključno s kuhinjo in jedilnico, ki služi podjetju #Hisense Gorenje, kjer smo so se seznanili z njihovimi visokimi standardi postopkov priprave hrane, ravnanja s hrano in ravnanja z odpadno hrano. Po ogledu Velenja smo se odpravili še na Šolo za storitvene dejavnosti, kjer so nas pričakali ravnateljica šole Helena Zupanc ter učitelji strokovnih predmetov in dijakinja Saša Miklavžina (program Gastronomske in hotelske storitve), ki so predstavili šolske programe in projektno delo, ki se izvaja v okviru predmetnika šole in zunanjih dejavnosti, ter nam predstavili slovensko gastronomijo. Zaključek dvodnevnega srečanja je bil pregled projekta in priprava načrta za nadaljnje aktivnosti.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi srečanja, še posebej strokovno usposobljenemu osebju Gorenja Gostinstva, ki nam je pomagalo pri razumevanju delovanja večjih obratov za pripravo hrane ter zaposlenim in dijakom Šole za storitvene dejavnosti ŠC Velenje! Naši gostje so bili nad videnim navdušeni.

Tags: ,

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660