srssersssdgimvssmicdsd

Druga delavnica za osebje MOTIV-e projekta

Na Šolskem centru Velenje smo med 20. in 22. oktobrom 2021 organizirali kratkotrajno skupno usposabljanje osebja v okviru projekta MOTIV-e (Methods, tools and resources for efficient and engaging ICT enhanced teaching within VET), ki je sofinanciran v programu Erasmus+. Usposabljanja se je udeležilo skupno 16 udeležencev iz raziskovalnega inštituta KOMAG iz Gliwice, Poljska, Tehniške šole za turizem in ustvarjalno industrijo iz Rige, Latvija, in Poklicnega avtoservisnega izobraževalnega centra iz Skopja, Severna Makedonija, in predstavniki Šolskega centra Velenje.

S pomočjo predstavnikov Vzorčnega mesta smo izvedli glavni del tridnevnega usposabljanja, ki je bilo namenjeno spoznavanju in obvladovanju programskega orodja za izdelavo VR in XR gradiv EON XR, ki omogoča samostojno izdelavo učnih lekcij na področju navidezne resničnosti in 360 panoram. Posebno delavnico za izdelavo 3D modelov s fotogrametrijo je izvedel Samo Železnik iz Elektro in računalniške šole. Usposabljanje sta popestrila še predstavitev dosedanjega dela v projektu Developing an Artificial Intelligence Curriculum adapted to European High Schools, v katerega je vključen 4. ET razred na  Elektro in računalniški šoli, ter predavanje vodje laboratorija za računalniški vid na Fakulteti za računalništvo in informatike Univerze v Ljubljani dr. Petra Peera.

Vsi udeleženci so bili zadovoljni s programom in izvedbo usposabljanja, izpostavili so dejstvo, da so pridobili znanje, ki jim bo koristilo pri njihovem delu v domačem okolju ter da so dobili kar nekaj idej, kako bodo lahko samostojno izdelavali svoja učna gradiva.

Zapisal:
Miran Papež

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660