srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Digitrajni učitelj: Srečanje z vodji VIZ iz Koroške in SAŠA regije

Digitrajni učitelj: Srečanje z vodji VIZ iz Koroške in SAŠA regije

29. avgusta 2023 smo v restavracijo kampa Velenje povabili direktorice, direktorje, ravnateljice in ravnatelje vzgojno-izobraževalnih zavodov (VIZ) iz #SAŠA in Koroške regije, katerim smo predstavili izhodišča projekta #Digitrajni učitelj za VIZ-e ter jih povabili k sodelovanju v projektu.
Cilj projekta, ki ga vodi Založba Rokus Klett in v katerem sodeluje Šolski center Velenje, ki je zadolžen za naše območje, je pomagati dodatno izobraziti zaposlene v VIZ na področju digitalnih veščina oz. omogočiti pridobivanja digitalnih, trajnostnih in finančnih kompetenc zaposlenim. Pedagoški delavci bodo usposobljeni, da bodo te kompetence optimalno kombinirali s strokovnimi kompetencami, ki jih uporabljajo za delo na svojem področju – le ustrezno usposobljeni pedagoški delavci, lahko kompetence prenašajo na svoje varovance, učence, dijake in slušatelje.​

Odziv na naše povabilo je bil odličen in povabljeni VIZ so pokazali tudi velik interes za sodelovanje v Digitrajnem učitelju, kar je zagotovo dober znak za uspeh in učinkovitost projekta. Sodelovanje šol in vzgojno-izobraževalnih ustanov je ključno za izboljšanje izobraževanja in uporabo digitalnih tehnologij v učnem procesu.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660