srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Delavnica eDrawTech za učitelje Srednje poklicne in strokovne šole Zreče

Delavnica eDrawTech za učitelje Srednje poklicne in strokovne šole Zreče

V okviru mednarodnega projekta eDrawTech (Educational Platform with open resources for online learning and assessment of Technical Drawing), sofinanciranega v programu Erasmus+, se odvijajo aktivnosti, ki bodo do konca šolskega leta predstavile odprtokodno izobraževalno platformo za spletno učenje in ocenjevanje tehničnega risanja. Projekt partnersko združuje Univerzo Oviedo (Španija), Poklicni izobraževalni center za gradbeništvo Vilna (Litva), Tehniško univerzo Riga (Latvija), Center za industrijsko oblikovanje Gijon (Španija) in Šolski center Velenje, Šolo za strojništvo, geotehniko in okolje.

V projektu je bila razvita inovativna spletna platforma za učenje in vadbo tehničnega risanja v CAD okolju, ki dviguje standarde poučevanja tehničnega risanja, učiteljem in dijakom pa omogoča prost dostop do kakovostnih izobraževalnih virov. Izobraževalna platforma vključuje tudi evalvacijska orodja za preverjanje in ocenjevanja znanja, kar olajša učiteljem spremljanje napredka dijakov, dijakom pa samostojno delo in učenje.

Na Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče je g. Viljem Osojnik, učitelj na ŠSGO, konec januarja izvedel delavnico za njihove učitelje strokovnoteoretičnih predmetov tehničnega risanja, računalniškega modeliranja in praktičnega pouka, na kateri je predstavil praktičen primer izdelave nalog za dijake in postopke preverjanja in ocenjevanja dela dijakov na spletni platformi.

Avtor: Miran Papež

Tags:

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660