srssersssdgimvssmicdsd

Dan za zdravje na MIC-u

Šolski center Velenje je kot delodajalec dolžan za svoje zaposlene po Zakonu o varnosti in zdravju pri delu načrtovati in izvajati program promocije zdravja na delovnem mestu. V letošnjem iztekajočem se šolskem letu 2018/19 smo se odločili organizirati dve enodnevni delavnici, ki smo jih pripravili skupaj z Zdravstvenim domom Velenje in našim pogodbenim partnerjem za varstvo in zdravje pri delu, podjetjem PROVARNOST.

Delavnici smo načrtovali že v spomladanskem obdobju, v zadnjih dneh avgusta t.j. v torek 27. in v sredo 28., pa smo ju tudi uspešno izvedli.

Program delavnic je vključeval:

  • meritve krvnega tlaka, meritve sladkorja v krvi, merjenje stanja telesne sestave na analizatorju telesne sestave in interpretacija teh podatkov za vsakega posameznika,
  • drugi del delavnice »Ali sem fit« je bil izveden v obliki testiranja telesne pripravljenosti , kjer se je vsak posameznik lahko udeležil testa hoje na 2 km ali pa 6 minutnega testa hoje,
  • v tretjem delu pa so se udeleženci lahko vključili v delavnico Tehnike sproščanja.

Programa »DAN ZA ZDRAVJE« se je od zaposlenih na ŠC Velenje v teh dveh dneh udeležilo 75 delavcev, ki so uspešno opravili vsa testiranja in so bili s pripravo in izvedbo tega programa zadovoljni. Po zbranih mnenjih udeležencev programa, bi se ti takšne delavnice udeležili tudi naslednje leto, saj je med njimi prevladalo spoznanje, da si moramo večkrat vzeti nekaj časa zase in za svoje zdravje.

Zapisal:
Uroš Lukič

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660