srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Začetek novega mednarodnega projekta RECinMED

Začetek novega mednarodnega projekta RECinMED

Čist in pravičen energetski prehod se lahko zanaša le na neposredno sodelovanje vseh deležnikov: državljanov, javnih organov, zasebnih podjetij in znanstvenih ustanov. Za okrepitev integriranega pristopa je potrebno okrepljeno sodelovanje na nadnacionalni ravni in prenovitev trenutnih modelov na podlagi najboljših praks in študij, izvedenih na različnih področjih do sedaj.

Projekt RECinMED (A multitude of inclusive Renewable Energy Communities in the Mediterranean Region), ki se je pričel letos in bo trajal 30 mesecev, temelji na partnerstvu 11 projektnih partnerjev in treh pridruženih partnerjev iz 9 držav in je namenjen testiranju inovativnih rešitev za spodbujanje ustvarjanja in dobro delovanje vključujočih skupnosti za obnovljivo energijo. Vodilni partner je Šolski center Velenje, projekt pa poteka v okviru Interreg EuroMED.

Projekt bo razvil nov forum za sodelovanje in usklajevalne dejavnosti na transnacionalni ravni za okrepitev mrež in ustvarjanje pozitivnih učinkov prelivanja med projekti v zvezi z energetskimi skupnostmi.

V ponedeljek, 4. marca so se projektni partnerji na spletnem zagonskem sestanku prvič srečali in se seznanili s predvidenim potekom in zadanimi nalogami.

Tags: ,

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660