Povezovalni seminar programa Erasmus+ Mobility v Kopenhagnu na Danskem

Ta teden Edis Mustafić, učitelj Elektro in računalniške šole, išče nove priložnosti za sodelovanje za Mestno občino Velenje in naš Šolski center na povezovalnem seminarju ‘Inclusion in Erasmus+ Mobility for VET schools targeting learners with fewer opportunities’, ki poteka med 27. in 29. majem v Kopenhagnu na Danskem.

Seminar je namenjen spodbujanju navezovanja novih stikov in partnerstev med ustanovami in organizacijami poklicnega izobraževanja ter spodbujanja mobilnosti pri skupinah z manj priložnostmi. Glavni cilj seminarja je spodbuditi navezovanje novih stikov in partnerstev med ustanovami in organizacijami poklicnega izobraževanja, ki izobražujejo in usposabljajo učeče se z manj priložnostmi ter zaposlenimi, ki delajo s to ciljno skupino. Poudarek je na ustvarjanju priložnosti za mobilnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju za učence in delavce. Skupina vključuje učence, ki imajo zaradi različnih razlogov težave pri udeležbi/dokončanju rednih programov poklicnega izobraževanja in usposabljanja zaradi invalidnosti, izobraževalnih/kognitivnih izzivov, psiholoških izzivov, socialno-ekonomskih in zdravstvenih težav. To vključuje tudi učence, ki potrebujejo posebno pozornost in usmerjanje za pripravo na redno poklicno usposabljanje. Cilj je vključiti institucije, ki ponujajo usposabljanje tej ciljni skupini.

G. Mustafič zbranim predstavnikom izobraževalnih inštitucij iz cele Evrope predstavlja naše mesto, njegovo turistično ponudbo in možnosti za izobraževanje, z namenom večjega vključevanja Velenja v mednarodne povezava in izmenjave.

1000018759
#Mobility:Erasmus+
sl_SISlovenian