srssersssdgimvssmicdsd

Ponovoletno srečanje

V četrtek, 1. 2. 2018, je na Medpodjetniškem izobraževalnem centru potekalo Ponovoletno srečanje Šolskega centra Velenje. Zbranim gostom, predstavnikom podjetij, zavodov, državnih institucij in šol našega Šolskega centra smo predstavili opravljeno delo, dosežke in uspehe preteklega leta ter naše načrte za leto 2018.

Posebej smo izpostavili naslednje dosežke:

  • programski sistem za simulacijo varne vožnje, ki je lani prejel srebrno priznanje GZS,
  • novo pridobitev MIC-a in s tem celotnega Šolskega centra Velenje – Razvojni laboratorij za multimedijo, ki omogoča 3D tiskanje, 3D optično branje in graviranje,
  • v letu 2017 se je svojemu predhodniku, avtomatiziranemu sistemu za izposojo klasičnih koles, pridružil še avtomatiziran sistem izposoje električnih koles: električna kolesa si lahko izposojajo uporabniki sistemov na Prevaljah in na Ravnah na Koroškem,
  • razvoj in izdelavo laboratorijske opreme za didaktične namene in laboratorijsko opremo za podjetja,
  • Letos januarja je izšla zgibanka za devetošolce, Najbolj iskani poklici v Savinjsko-šaleški regiji, ki je nastala v sodelovanju CRTI SAŠA, Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, ZRSZ – Območne službe Velenje in Andragoškega zavoda Ljudske univerze Velenje in to je zbranim predstavil mag. Franci Kotnik, direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice.

Direktor našega Šolskega centra, Janko Pogorelčnik, in vodja našega Medpodjetniškega izobraževalnega centra, Darko Lihteneker, sta s predstavniki podjetij Ducati Komponenti, d. o. o., ETT Lighting, d. o. o. in Metrel, d. d. podpisala pogodbe o sodelovanju.

V letu 2018 si želimo skupaj doseči še več!

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660