srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Mladi raziskovalci so predstavili svoje raziskovalne naloge

Mladi raziskovalci so predstavili svoje raziskovalne naloge

Osnovnošolci šol v regiji SAŠA in dijaki Šolskega centra Velenje so zaključili s predstavitvami svojih nalog na regijskem tekmovanju Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije. Predstavitve nalog so potekale od petka, 8. marca do torka, 12. marca na MIC-u. Naloge so bile razdeljene na osnovnošolske in srednješolske in po tematskih sklopih – na družboslovno in humanistično, naravoslovno in biotehnično ter na tehnično področje.

Najprej so se v petek popoldan predstavile naravoslovne naloge – 2 srednješolski in 8 osnovnošolskih. Ocenjevala jih je 3-članska recenzentska komisija pod vodstvom predsednice ocenjevalnih komisij dr. Erike Glasenčnik. Po uvodu namestnice koordinatorice gibanja Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije, gospe Tjaše Anderlič, sta zbrane nagovorila še ravnateljica Gimnazije, gospa Gabrijela Fidler in predsednik Programskega sveta gibanja, mag. Gašper Škarja. Predstavljene naloge so pokrivale področja biologije, kemije, fizike, okoljevarstva…

V ponedeljek sta se predstavili dve skupini raziskovalcev – najprej so s predstavitvami pričeli družboslovci v MIC 3 – 6-članska komisija pod vodstvom mag. Aleksander Vališerja je ocenjevala 16 osnovnošolskih in 2 srednješolske naloge raziskovalcev, ki so se ukvarjali s temami povezanimi s prehrano, medosebnimi odnosi, zaznavanjem, vplivom in uporabo tehnologije in načrtovanjem poplavne varnosti.

Uro kasneje so se jim v MIC 2 pridružili tehniki: 8 srednješolskih nalog s področja mehatronike, informatike, elektrotehnike in strojništva se je predstavilo 3-članski komisiji pod vodstvom dr. Simona Brezovnika. Dijake je pozdravil ravnatelj ŠSGO, gospod Peter Rozman.

Predstavitev raziskovalnih nalog s področja tehnike se je nadaljevala tudi v torek, ko se je predstavil še drugi paket osmih nalog – zbrane raziskovalce, dijake ERŠ, je nagovoril njihov ravnatelj, gospod Simon Konečnik.

Predstavljenih je bilo veliko zanimivih nalog, rezultati pa bodo predstavljeni na podelitvi priznanj, ki bo 28. marca potekala v Kulturnem domu. Tam bodo raziskovalci in njihovi mentorji izvedeli tudi to, katera naloga se je uvrstila v izbor za državno prvenstvo v Murski Soboti.

V priloženi galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov s predstavitev.

Tags:

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Medpodjetniški izobraževalni center
Koroška cesta 62a,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660